Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі про вбивство Нємцова призначили нову балістичну експертизу - адвокат

П'ятниця, 29 травня 2015, 07:04

Слідство призначило нову балістичну експертизу бойових припасів, вилучених в будинку Заура Дадаева, передбачуваного виконавця вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє Інтефакс.

"Мене ознайомили з постановою про призначення балістичної судової експертизи п'яти патронів 9 на 18 міліметрів ПМ, вилучених в ході обшуку в оселі Заура Дадаева в місті Малгобек", - повідомив "Інтерфаксу" адвокат іншого фігуранта - Хамзата Бахаева Заурбек Садаханов.

Адвокат розповів, що слідчі мають намір з'ясувати, чи збігаються вони по типу з тими зразками, які були виявлені на місці вбивства Б.Немцова (завод виробник, рік випуску, а також партія) і чи могли "бути використані Дадаєвим або іншою особою у злочинній діяльності ".

За словами Садаханова, експертиза призначена новим керівником слідчої групи Миколою Тутенічем і буде проведена фахівцями ФСБ.

Також адвоката ознайомили з постановами про призначення двох комп'ютерних судових експертиз, вилучених під час обшуків, системного блоку Темерлана Ескерханова, системного блоку і ноутбука, що належить Анзору Губашеву, розповів адвокат.

"Слідчі хочуть з'ясувати, чи шукалась в інтернеті інформація про Бориса Нємцова, в тому числі в соцмережах. Також перевірять електронну пошту і те, які пристрої або накопичувачі підключалися до вилученої техніці", - сказав З.Садаханов.

У ході комплексної криміналістичної експертизи слідство має намір з'ясувати, що за насіння вилучене в ході обшуку на знімній квартирі А.Губашева і Х.Бахаева в підмосковному селищі Козино. За словами слідчого, один з фігурантів стверджує, що це насіння кмину, зазначив Садаханов.

Молекулярно-генетична експертиза зразків епітелію і крові Дадаева повинна показати, чи збігається його ДНК з виявленими на місці злочину зразками біологічного походження, а психіатрична і фонографічна - чи чинився на передбачуваного виконавця злочину тиск, щоб він дав свідчення, записані письмово 7 березня і на відео 8 березня, розповів адвокат.

Нємцов був застрелений 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в Москві. За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконний обіг зброї). Розслідуванням займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

З санкції Басманного суду під вартою до 28 серпня знаходяться п'ять фігурантів кримінальної справи: передбачуваний виконавець Заур Дадаєв, Анзор Губашев, їх передбачувані пособники Хамзат Бахаєв, Шадід Губашев і Темерлан Ескерханов.

Четверо з п'яти фігурантів заперечують причетність до вбивства Немцова, Дадаев, як випливало з постанови про його арешт, дав свідчення.

Пізніше стало відомо, що Дадаев відмовився від зізнання, заявивши, що був викрадений невідомими 5 березня, 7 березня опинився в СКР, і свідчення були отримані під тиском.

У зізнанні головного підозрюваного у вбивстві Бориса Нємцова - Заура Дадаева про застосовані до нього тортури слідство не знайшло складу злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування