ОБСЄ заявляє про збільшення порушень режиму тиші

П'ятниця, 29 травня 2015, 19:27

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спостерігала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в районах навколо аеропорту Донецька протягом минулої доби, 28 травня, порівняно з попередніми днями.

Як повідомляється у звіті СММ ОБСЄ, за дев’ять годин протягом дня спостерігачі СММ чули 150 вибухів із заходу і північного заходу, ймовірно, зі 82-мм та 120-мм мінометів, а також танків.

Крім того, у Луганській області було чути вибухи в с. Трьохізбенці Новоайдарського району та смт Фрунзе Слов'яносербського району.

Зі своєї позиції у Маріуполі Донецької області спостерігачі СММ також чули вибухи зі сходу, з населеного пункту Широкине.

У контрольованому бойовиками с. Петрівському Старобешівського району Донецької області було відзначено присутність невідомої озброєної групи, яка зайняла колишній кемпінг; всередині кемпінгу стояла бойова машина піхоти.

"У селі СММ спілкувалася з двома жінками, обидві були одягнені у військову форму з відмітними знаками Збройних сил Російської Федерації. Вони заявили, що вони з Краматорська. Під час цієї розмови біля автомобілів ОБСЄ зупинився автомобіль із російськими номерами, з нього вийшли двоє озброєних чоловіків, одягнених так само, і наказали жінкам припинити спілкування з СММ", - йдеться в повідомленні.

Також спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що бачили на контрольно-пропускному пункті на виїзді з контрольованої бойовиками Макіївки дитину приблизно 12-14 років, одягнену у камуфляжну форму і з автоматом у руках.

Крім того, незважаючи на заяви, що виведення важкого озброєння завершилося, спостерігачі бачили 17 танків у двох місцях на північ і північний захід від Луганська, контрольованих незаконними збройними формуваннями.

У звіті також повідомляється про три випадки обмеження свободи пересування членів місії. Всі три випадки мали місце з боку представників Збройних сил України і полягали у перевірці документів та опитуванні членів патрулів СММ ОБСЄ.

У всіх трьох випадках спостерігачів ОБСЄ утримували протягом 15-20 хвилин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...