Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ встановила захист від можливого отруєння Єрофєєва і Александрова

Субота, 30 травня 2015, 00:47

У київському військовому госпіталі, де лікуються затримані росіяни Олександр Алєксандров та Євген Єрофєєв, встановлені системи радіаційного захисту.

Таких попереджувальних заходів вжила Служба безпеки України, пише "Новая газета".

За словами представників СБУ, яка забезпечує охорону затриманих росіян, ці заходи здійснені "у зв'язку із загрозою замаху на життя капітана Єрофєєва і сержанта Алєксандрова з боку російських спецслужб".

"Ще один інцидент, на зразок усунення Литвиненка, нам не потрібен", - прокоментували в офісі радника глави СБУ Маркіяна Лубківського.

Колишній співробітник ФСБ Олександр Литвиненко в 1998 році стверджував, що російські спецслужби наказали йому усунути олігарха Бориса Березовського, який проживає у Великобританії.

У 2000 році втік з Росії, отримавши політичний притулок у Великобританії. Автор книги "ФСБ підриває Росію".

У 2006 році Олександр Литвиненко раптово помер від отруєння радіоактивним полонієм. Розслідування загибелі екс-співробітника спецслужб у Великобританії триває досі.

Британські слідчі вважають головними підозрюваними Андрія Лугового, колишнього співробітника спецслужб, нині - депутата Держдуми, і бізнесмена Дмитра Ковтуна.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя на Луганщині військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Один із затриманих росіян був поранений в руку, інший - в ногу.

Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Один з військових РФ - Олександр Алєксандровсержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів їхньої групи, а також повідомив, що в україну зайшли  26 березня у складі 2-го батальйону в кількості 220 осіб.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: