Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СБУ розповіли про контрабанду пального з Криму

Субота, 30 травня 2015, 12:39

Розслідування фактів контрабанди пального в Україну триває та здійснюється органами прокуратури.

Про це заявили у прес-центрі СБУ.

"Слідчий відділ прокуратури АР Крим 24 жовтня 2014 року зареєстрував кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України", - заявили в СБУ.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження на адресу управління СБУ в Одеській області направлено доручення слідчого від 20 травня 2015 року про проведення спільно з працівниками ГПУ слідчих дій.

"На виконання доручення співробітники Служби безпеки України взяли участь в обшуку на судні "Адріатік Марінер" та допитах членів екіпажу цього судна", - йдеться у повідомленні.

Слідчі дії у встановленому порядку задокументовано та долучено органами прокуратури до матеріалів кримінального провадження.

"За коментарями про поточний стан розслідування необхідно звертатися до Генеральної прокуратури України", - наголосили в СБУ.

Як відомо, раніше нардеп від "Народного фронту" і радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що з окупованого Криму кораблями поставляється контрабандне пальне на материкову Україну під прикриттям київських чиновників.

За його словами, в порту Ізмаїл співробітники СБУ затримали танкер Adriatik Mariner, який завантажив 5,8 тис. т дизельного палива у Феодосії, зайшовши туди без дозволу української сторони, і мав намір розвантажити це паливо на підконтрольній території Україні, не сплачуючи митні платежі, розмір яких склав би 23 млн грн.

За словами Геращенка, судна, що заходять в Крим без дозволу України, затримуються в Україні на кілька годин, а після того як "домовляться", ці судна відпускають.

"Список цих кораблів я передам керівнику СБУ із запитанням, чому порушується прикордонний режим України і за це ніхто не несе відповідальності", – сказав Геращенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування