Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політики з ЄС: Ми горді бути в російському "чорному списку"

Неділя, 31 травня 2015, 03:27

Після публікації списку нев’їзних до РФ, політики Євросоюзу, які до нього потрапили, почали коментувати ситуацію. Частина з них сприйняла це за честь або винагороду.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на європейські джерела.

"Я нічого не знав про цей список. Але це робить мені честь, коли така тоталітарна система, як Росія, таврує мене як ворога тоталітаризму", - заявив виданню Bild німецький політик з партії Зелених Даніель Кон-Бендіт.

В такому ж ключі висловився і колишній міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ.

"Коли я побачив інші імена, я з’ясував, що опинився у дуже поважному товаристві. Я розглядаю це як винагороду", - заявив він в інтерв'ю інформагенції CTK, повідомляє AFP.

Європарламентарка від групи Європейської народної партії Анна Марія Корацца Більдт також написала у Twitter, що це викликає у неї гордість.

"У мене є більше підстав пишатися, аніж боятися!", - зазначила вона та додала, що "путінський список - це підтвердження того, що я чиню правильно як парламентарка".

"Я стоятиму навіть більше за народ України та боротьбу за мир і свободу, а також за Савченко", - написала Корацца Більдт.

А її чоловік, колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, написав на своїй сторінці у Twitter: "Має бути відповідь ЄС на свавільний російський "чорний список".

Співголова групи Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс заявила, що список нев’їзних складено безсистемно.

"Справжня мішанина у "чорному списку" небажаних у Росії осіб", - написала вона у Twitter.

Як відомо, до "чорного списку" РФ внесено 89 осіб.

У представництві ЄС в Москві підтвердили отримання від МЗС РФ списку громадян європейських країн, яким заборонили в'їзд до Росії. У документі не названо причини, за якими зазначеним громадянам заборонили в'їзд до Росії. Також, за словами Ліборіуса, нічого не сказано про юридичні деталі включення європейців до списку. 

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що у випадку, якщо РФ не надасть пояснення причин щодо заборони на в'їзд окремим членам Європарламенту,  він готовий вжити заходів у відповідь.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також розкритикував запроваджений Росією "чорний список"

Уряд Німеччини вимагає від Москви пояснень стосовно заборони в'їзду німецьким політикам до Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: