Затримані за вбивство міліціонерів кажуть, що планували теракт у Києві

Понеділок, 4 травня 2015, 19:48

Молодики, яких затримали за підозрою у вбивстві міліціонерів після пограбування АЗС у Києві у ніч на неділю, стверджують, що приїхали у столицю з метою влаштувати теракт.

Про це один з них говорить на відео, опублікованому на сайті МВС.

Він розповів, що приїхав з приятелями з Вінниці. За словами молодика, група планувала стріляти в людей і кидати в натовп вибухівку.

"Морган повинен був стріляти по людях, Віта мала його прикривати, а Андрій повинен був кинути тротилову вибухівку у натовп", – заявив він.

При цьому привертає увагу, що хлопець, який начебто запланував усю цю жорстокість, говорить шаблонними фразами, до яких, скоріш, звикли чиновники.

"1 травня ми приїхали з метою провести терористичний акт для… підірвати довіру населення до влади. Але, оскільки не було зручного моменту, даний терористичний акт довелося скасувати", – сказав він.

Також молодик плутався у іменах – спершу він сказав, що з Вінниці приїхали троє – він, Віта і Гес. А розповідаючи про запланований теракт, він, замість імені Гес, назвав Моргана.

За його словами, група мала при собі два автомати, РПГ "Муха" і декілька гранат.

Розповідаючи про напад на працівників ДАІ днем раніше, молодик заявив, що група "прийняла рішення" це зробити для заволодіння табельною зброєю, автоматами, засобами зв'язку та "грошовими коштами".

Як відомо, внаслідок перестрілки з грабіжниками АЗС, загинули два міліціонера, ще троє отримали поранення. Уже в понеділок зранку МВС відрапортувало про затримання трьох підозрюваних з боєм. Один з них пізніше помер від поранення голови, отриманого у перестрілці.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що ці ж люди раніше нападали на поста ДАІ у Биківні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News