Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві міліція намагалася завадити акції на підтримку Сєнцова та Кольченка

Понеділок, 1 червня 2015, 18:12

У Києві під час проведення акції на підтримку кримських активістів, незаконно затриманих і засуджених в РФ  - Олега Сенцова та Олександра Кольченка - міліція зважила, що активісти порушують порядок проведення мирних зібрань.

Як повідомляє Крим. Реалії, 1 червня активісти зібралися навпроти консульства РФ у Києві, щоб наклеїти плакат з написом "Свободу Сенцову та Кольченку" і портретами заарештованих кримчан.

"Під час того, як активісти наклеювали плакат, охорона російського консульства викликала міліцію. На місце приїхав патруль співробітників МВС. Один з міліціонерів вимагав від учасників пред'явити документи і заявляв, що активісти порушують порядок проведення мирних зібрань", - зазначено у повідомленні.

"Співробітник МВС та активісти сперечалися близько 10 хвилин, після чого учасники акції, завершивши розклеювання, розійшлися", - повідомили очевидці події.

Як зазначив учасник акції Федір Устинов, мета  заходу - "нагадати, що ми не збираємося нічого прощати і забувати і прикладаємо всі зусилля, що б повернути незаконно етапованих в Москву активістів додому якнайшвидше".

 
 

Як відомо, учасники протестів проти анексії Криму кінорежисер Олег Сенцов і антифашист Олександр Кольченко були затримані в Криму співробітниками ФСБ Росії у травні 2014 року.

З того часу активісти під вартою, їх звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації в Криму. Затримані провину не визнають.

Крім них у цій справі заарештовані сімферопольці Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування