Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аброськін про "Равликів": Вину затриманих визначить суд

Понеділок, 1 червня 2015, 21:20

Ніякі попередні заслуги не дають права уникнути відповідальності, якщо людина порушила закон, досудове розслідування проводиться прокуратурою Донецької області, винні затримані чи ні – вирішить суд.

Про це заявив глава облуправління МВС Донецької області В’ячеслав Аброськін, коментуючи затримання підозрюваних у розбійному нападі на ферму у Великоновосілківському районі 8 травня.

Аброськін заявив, що працівники міліції діяли згідно своїх функціональних обов’язків, оперативно зреагувавши на повідомлення про збройний напад невідомих. 

"Повідомлення про напад надійшло до чергової частини від директора приватного підприємства з охорони, яке за договором надавало послуги тваринницькому господарству. Один з потерпілих охоронців, які стали жертвами нальоту, встиг відправити керівнику смс-повідомлення. 8 охоронців близько 5 годин пролежали на підлозі із зв’язаними руками, їх били, відібрали особисте майно", - зазначив Аброськін. 

Правоохоронці затримали 9 осіб, підозрюваних у нападі. При затриманні у учасників групи вилучено 8автоматів, 5 гранатометів РПГ, близько 2 тисяч патронів, гранати, 5 кгвибухівки, 2 пістолети. При собі затримані мали 79 тисяч гривень, які були викрадені з сейфу підприємства.

Встановлено, що група осіб не має відношення до жодних добровольчих підрозділів, які діють у зоні АТО. Мету свого перебування на фермі затримані також не пояснювали. Невідомі були затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, роззброєні та доставлені до Маріуполя. Суд обрав для затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - нагадав Аброськін.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 "Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище" КК. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років.

"Встановлено, що двоє із затриманих, 1967 та 1984 років народження – раніше судимі - один за корисливі злочини, інший за зґвалтування. Один чоловіків 1987 року народження перебуває у розшуку за умисне вбивство. Інформація про "виконання поставлених завдань органами внутрішніх справ" зазначеними особами не відповідає дійсності", - заявив глава облУМВС.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування