Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безпілотник ОБСЄ зафіксував стягування техніки бойовиків під Комсомольське

Четвер, 11 червня 2015, 15:25

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували значне скупчення озброєння і техніки бойовиків у районі населеного пункту Комсомольське на Донеччині.

Про це у четвер на брифінгу в Києві повідомив речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що безпілотник ОБСЄ помітив велику кількість озброєнь, зокрема 7 основних танків, 35 військових вантажівок та 25 БТР.

"Безпілотник зафіксував велику концентрацію озброєння на залізничній станції в районі контрольованого так званою "ДНР" Комсомольського. Це були 7 основних танків, 35 військових вантажівок та 25 БТР. Той факт, що таке велике скупчення військової техніки знаходиться біля транспортного вузла, може свідчити, що його перевозили. Ми будемо продовжувати стежити за цим районом, зокрема через наявність там транспортної лінії", - зазначив він.

Боцюрків також наголосив, що безпілотники ОБСЄ стають об'єктом радіоелектронної боротьби з обох сторін лінії зіткнення.

"Як я говорив раніше, коли ми фіксували застосування РЕБ, таку техніку не знайдеш у будь-якому місцевому магазині техніки, оскільки це - доволі висока технологія, яка використовується для перешкоди дрону", - підкреслив Боцюрків.

У цьому контексті він також зауважив, що жодна зі сторін конфлікту не завершила відведення важкого озброєння.

"Безпілотники і спостерігачі СММ фіксували танки на бойових позиціях по обидві сторони лінії зіткнення", - сказав речник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: