ЗМІ: Через агресію РФ Пентагон може відправити в Європу військову техніку

Субота, 13 червня 2015, 23:07

Щоб утримати можливу російську агресію в Європі, Пентагон може відправити у кілька країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5000 солдатів. 

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в урядових колах.

"Якщо рішення буде ухвалено, вперше з кінця холодної війни Сполучені Штати дислокують важку військову техніку в нових країнах-членах НАТО у Східній Європі, які колись були частиною радянської сфери впливу", - зазначає видання.

Також наголошується, що подібне рішення США і НАТО може стати одним з найістотніших, ухвалених для зміцнення сил в регіоні, а також надішле чіткий сигнал про рішучість союзників президенту РФ Володимиру Путіну, що США будуть захищати учасників Альянсу, розташованих у безпосередній близькості до кордону РФ .

Як відомо, коаліція у Конгресі США тисне на президента Барака Обаму і європейських союзників, закликаючи надати Україні озброєння для захисту від російської агресії.

За даними NYT, Сенат включив у законопроект про оборонний бюджет витрати не певні види озброєння для України, такі як міномети, гранатомети і боєприпаси, щоб допомогти в боротьбі з сепаратистами, на суму $300 млн

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...