Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шимків заявив, що оновлення сайту президента не вартувало ані копійки

Субота, 13 червня 2015, 23:56

Жодної копійки з держбюджету на оновлення сайту президента України Петра Порошенка не було витрачено.

Про це в інтерв'ю Українським новинам заявив заступник глави АП Дмитро Шимків.

За його словами, над створенням оновлення сайту працювала команда АП.

"Це і технічний підрозділ, і підрозділ інформаційного забезпечення президента, комунікаційний відділ. Були певні напрацювання по дизайну радників, були очікування президента з певних питань, побажання комунікаційної команди. Також були залучені волонтери, і компанії, які готові були допомогти. Жодної копійки з державного бюджету не було витрачено на цей процес", - заявив він.

Говорячи про можливі хакерські атаки на офіційний сайт глави держави, Шимків зазначив, що атаки тривають.

"Є спроби різних угруповань проникнути в мережу, є спроби соціальних атак. Ми продовжуємо відбудовувати внутрішню інфраструктуру ... Ми використовуємо як апаратні, так і програмні рішення, щоб відстежувати і розуміти, які можуть з'являтися загрози", - зазначив він.

"Загрози у кібер-просторі стають складнішими, потрібна додаткова евристика. Росіяни намагаються атакувати нас, у них дуже сильні фахівці і додатковий захист має будуватися", - додав Шимків.

Також він заявив, що у нової версії сайту є захищені елементи коду.

"Сайт - на серверах Держспецзв'язку, і воно забезпечує інформаційний захист для багатьох ресурсів держави. ... Держспецзв'язку якраз відповідає за відбиваня атак. У Держспецзв'язку є молода команда дуже хороших професіоналів із захисту. Молоді, енергійні, кмітливі. Нехай ворог боїться", - зазначив заступник голови АП.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: