Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС планують затвердити "право бути забутим" в інтернеті

Понеділок, 15 червня 2015, 23:39

Міністри юстиції та внутрішніх справ країн-членів Євросоюзу на зустрічі у Люксембурзі 15 червня досягли згоди щодо єдиних для ЄС правил захисту інформації в інтернеті.

Як повідомляє інформаційне агентство dpa, майбутні законодавчі зміни обговорювалися понад три роки. Тепер їх має розглянути Європарламент.

Нові правила можуть ухвалити не раніше ніж наприкінці поточного року, а чинності вони наберуть ймовірно у 2018 році.

Правила передбачатимуть зміни у захисті особистих даних в інтернеті. Наприклад, "право бути забутим". Якщо користувач не захоче подальшого використання своїх даних, і немає законних підстав для збереження цієї інформації, відповідальна компанія повинна буде її стерти, зазначає агентство epd.

Коли ж ідеться про те, що інформацію розмістила неповнолітня особа або дитина, компанії змушені будуть реагувати іще швидше. У разі порушень інтернет-компанії зможуть бути оштрафовані на суму до двох відсотків від їхнього річного обігу, пише dpa.

Реформа передбачатиме також обмеження доступу посадовців та спецслужб США до даних громадян ЄС в інтернеті.

"Ми зараз ведемо переговори щодо того, що американські підприємства матимуть право передавати дані громадян ЄС американським спецслужбам лише в дуже небагатьох виняткових випадках, якщо йдеться про національну безпеку", - заявила єврокомісарка з питань юстиції Віра Юрова газеті Die Welt.

Вона також зазначила, що майбутня реформа захисту даних в інтернеті "сприятиме прозорості та вищому рівню безпеки".

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...