Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Постпред США в ООН закликала Росію виконати угоди та звільнити Савченко

Четвер, 18 червня 2015, 04:52

У річницю затримання Надії Савченко постійний представник США при ООН Саманта Пауер виступила із закликом до Росії виконати положення мінських угод та звільнити українську льотчицю та інших заручників.

Про це йдеться в офіційній заяві, яку поширив офіс постпреда США при ООН.

"Сьогодні виповнюється один рік, як Надія Савченко була викрадена в східній Україні та незаконно вивезена проти її волі до Росії; один рік, як вона стала заручником; і один рік абсолютного серцевого болю для її матері, її родини та народу України", - зазначається в заяві Пауер.

Надія пережила "невтомні допити, одиночне ув'язнення та примусову "психіатричну експертизу". Вона знову і знову стикається з рішеннями російських судів про подальше її утримання під вартою.

"Продовженню позбавлення її волі в Росії немає виправдання, воно незаконне та протирічить зобов'язанням Росії в рамках мінських угод", - заявила американський представник.

Пауер згадала про матір Надії – 78-річну Марію Савченко, яка об'їздила весь світ, щоб довести законність звільнення її дочки.

"Минулого тижня в Києві я зустрілася з Марією, і вона розповіла про її біль через тяжку долю Наді, її рішучість не залишає каменя на камені в пошуках давно назрілої свободи для дочки", - розповіла представник США.

Вона наголосила, що "Сполучені Штати знову закликають Росію до повної імплементації мінських угод", в тому числі, звільнення Надії Савченко і всіх заручників та незаконно затриманих осіб.

"Ми також закликаємо Росію вивести всі свої сили з території України і припинити окупацію Криму", - заявила постійний представник США при ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування