Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко проконсультується з фракціями щодо кандидатури нового глави СБУ

Четвер, 18 червня 2015, 14:36

Президент Петро Порошенко має намір провести консультації з усіма фракціями, перш ніж вносити на розгляд Верховної Ради кандидатуру голови Служби безпеки.

Про це сказав перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"На вчорашній зустрічі президент пообіцяв, що в обов'язковому порядку проведе консультації з кожною політичною силою перед тим, як вносити її (кандидатуру на пост глави СБУ) в зал. Це не буде ні сьогодні, ні завтра. Для цього потрібен час", - зазначив Кононенко.

Депутат прогнозує, що такі консультації пройдуть на наступному тижні, після того як президент запропонує відповідну кандидатуру.

Відповідаючи на запитання, які кандидатури розглядаються на посаду голови СБУ, Кононенко сказав: це прерогатива президента.

При цьому він зазначив, що з кандидатур, про які йдеться, до Василя Грицака "найменше питань".

"Є інформація з приводу, скажімо так, корупційних запитань до пана Артюхова. Я про це чув. Але я не чую жодного факту з приводу корупційної складової по відношенню до пана Грицака", - сказав Кононенко.

Грицак - перший заступник голови СБУ, керівник Антитерористичного центру. Артюхов - перший заступник голови СБУ, начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: