Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Пентагону у Європі: обговорить "протидію" Кремлю

Неділя, 21 червня 2015, 23:34

Міністр оборони США Ештон Картер відвідає Європу з 21 по 26 червня, де має намір проаналізувати прогрес НАТО у вирішенні викликів безпеки в умовах агресії РФ.

Як повідомляє АР, своїм візитом Картер дає "сильний сигнал американської військової підтримки країнам Балтії та союзникам США, щоб заспокоїти побоювання у зв'язку зі зростаючою агресією РФ".

"Ключовою темою всіх зустрічей Картера буде обговорення питання, як США, НАТО і партнери можуть краще впоратися з Кремлем у зв'язку з анексією Криму і військовою підтримкою сепаратистів на сході України", - зазначено у повідомленні.

Глава Пентагону планує провести низку зустрічей з міністрами оборони НАТО, сторони також обговорять питання передислокації важкої військової техніки до східноєвропейських країн-членів альянсу для оснащення однієї бригади.

"Озброєння використовуватиметься для навчань та навчальних програм. Ідея розмістити його у Східній Європі обговорювалася кілька місяців, Картер ще має дати своє остаточне схвалення", - пише АР.

Зазначається, що бригада як правило, налічує близько 3500 солдатів.

"Розміщення озброєння допоможе підготовці військових і навчанням, але що ще більш важливо - дасть можливість більш швидкого відгуку НАТО на кризу в регіоні", - зазначає видання.

У понеділок у своїй промові на форумі Allianz в Берліні Картер відзначить важливість американо-німецької співпраці та проведе зустріч з міністром оборони Німеччини.

У вівторок Картер відвідає Естонію, де запевнить міністрів оборони країн Балтії в американських гарантіях безпеки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: