Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пентагон допускає збереження російської загрози після правління Путіна

Понеділок, 22 червня 2015, 03:00

Росія може не змінити свій поточний політичний курс при Путіні та навіть після нього, у зв'язку з чим НАТО і США будуть готуватися до тривалого періоду напруженості.

Про це глава Пентагону Ештон Картер заявив в Берліні, з відвідин якого починається його тижневе турне по європейських країнах, передає агентство Reuters.

За словами Картера, "Росія може не змінити свій поточний політичний курс при Путіні та навіть після нього".

Картер зазначив, що прикладом таких приготувань є інтенсивні військові навчання НАТО і створення в рамках альянсу сил швидкого реагування. Глава Пентагону, виступаючи перед журналістами, також розкритикував нещодавні заяви Путіна з приводу того, що Москва націлить "свої ударні сили на ті території, звідки виходить загроза". Картер заявив, що "така поведінка є недоречною".

В ході свого турне країнами Європи Картер, крім Німеччини, планує відвідати Бельгію і Естонію.

Раніше головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Марк Брідлав заявив, що дії і риторика президента РФ Володимира Путіна про модернізацію ядерного арсеналу Росії є безвідповідальною.

Наступного тижня міністри оборони країн-членів НАТО проведуть зустріч, де обговорять секретний документ щодо можливого використання Росією ядерної зброї

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування