Росіянам не рекомендують їздити в Крим і купувати там нерухомість

Понеділок, 22 червня 2015, 05:15

Російське Товариство захисту прав споживачів (ТЗПС) радить громадянам Росії отримувати дозвіл влади України для в'їзду в Крим, а також радить не купувати нерухомість і товари на території анексованого півострова.

Про це пише КоммерсантЪ.

ТЗПС вважає, з точки зору міжнародного права Крим є окупованою територією, тому російські громадяни ризикують, коли відвідують півострів і здійснюють там будь-які угоди.

"Російський турист, який відвідав територію Криму без отримання дозволу влади України, є порушником закону України про статус окупованих територій. У зв'язку з цим до нього можуть бути застосовані санкції як з боку України, так і з боку інших країн - членів ООН. В окремих випадках можливе кримінальне переслідування і міжнародний розшук", - йдеться в пам'ятці ТЗПС.

Автори даної пам'ятки радять громадянам Росії отримати дозвіл прикордонної служби України для в'їзду до Криму.

Згідно з даними Генпрокуратури України, на даний момент порушено 97 кримінальних справ проти капітанів туристичних суден, які, не маючи відповідного дозволу, заходили в порти окупованого Криму.

"Про реальну небезпеку ніхто не говорить, але потенційно можливість переслідування російських громадян існує. Пріоритет міжнародного права одним прийняттям поправки до Конституції (про анексію Криму Росією - прим. Ред.) перекреслити не можна", - сказав глава ТЗПС Михайло Аншаков.

У ТЗПС також рекомендують громадянам РФ не купувати нерухомість у Криму. Оскільки Мін'юст України заблокував доступ адміністрації Криму і Севастополя до державного реєстру України, в якому проводиться реєстрація угод з нерухомістю, і тепер фактично неможливо підтвердити права власника на нерухомість, перевірити правову чистоту об'єкта та його історію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...