Приватна розвідка США опублікувала 3 сценарії захоплення України Путіним

Понеділок, 22 червня 2015, 14:43

Американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor назвала три можливих варіанти дій РФ у разі, якщо Росія піде на масштабніше вторгнення в Україну.

Про це йдеться у звіті американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який наводить "Апостроф".

Згідно з першим варіантом, Росія може спробувати пробити сухопутний коридор до Криму.

"У такому випадку ми припускаємо, що розробники плану наступу зроблять фронт достатньо широким для того, щоб забезпечити Крим водопостачанням з Дніпра. Виходить, що рубіж оборони буде проходити по річці. Це дозволить встановити сухопутний міст з півостровом, а також виключити подальшу ізоляцію Криму" , вважають в Stratfor.

Клікніть для збільшення

Аналітики також порахували, що "для виконання такого завдання в існуючих умовах Росії буде потрібно від 24 до 36 тис. Військовослужбовців і від 6 до 14 днів. Щоб утримувати оборону над захопленими територіями, враховуючи можливість допомоги Києву з боку НАТО, РФ доведеться вислати туди від 40 до 55 тис. військовослужбовців ".

Другий варіант агресії Росії - спроба відрізати Україну від Чорного моря і дійти до Придністров'я.

За оцінками експертів, для реалізації цього плану, Москві фактично доведеться подвоїти всі показники, необхідні для "сухопутного моста" до Криму.

 

"Від 40 до 60 тис. Військовослужбовців для просування вглиб України на 645 км і захоплення території площею в 103,600 кв. Км. Це візьме від 23 до 28 днів. Для оборони території буде потрібно від 80 до 112 тис. військових. А для контролю над місцевим населенням чисельністю 6 млн осіб - від 13,2 до 120 тис. солдатів. При цьому не варто забувати і про складнощі в перетині великої річки (Дніпра. - ред.) ", - йдеться в документі Stratfor.

Третій сценарій - захоплення лівобережної частині України до Дніпра, зазначають американські розвідники.

Згідно з висновком американських аналітиків, щоб здійснити таку операцію, потрібно дуже багато сил і коштів.

 

"РФ доведеться захопити територію площею в 222,740 кв км. Для цього потрібно просунутися вглиб України на 402 км, що потребує участі від 91 до 135 тис. Військовослужбовців. Оскільки річка - хороший оборонний рубіж, для захисту захопленої території буде потрібна приблизно така ж сила, як і для нападу. Разом з тим, для встановлення контролю над 13 млн. місцевого населення доведеться задіяти від 28 до 260 тис. осіб ", - вважають експерти.

"З урахуванням того, що в сухопутних військах РФ служить близько 280 тис. Військових, подібна операція вимагає залучення значної частини російської армії, а в разі запеклого опору місцевого населення - навіть залучення всього складу сухопутних військ може не вистачити", - впевнені експерти.

"Одним з позитивних моментів операції є час її проведення: на це потрібно всього 11-14 днів. З іншого боку, така операція потребує масштабної мобілізації, що неможливо буде не помітити, і про що завчасно дізнаються Європа і США", - йдеться в документі .

При цьому в Stratfor підкреслюють, що жоден з варіантів не є виграшним для Росії, тому ні на один з них вона може і не піти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування