Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп США розкритикував ситуацію з правами людини в Росії

П'ятниця, 26 червня 2015, 06:24

Держдеп США оприлюднив доповідь про ситуацію з правами людини в світі.

Держдепартамент США в своїй щорічній доповіді про ситуацію з правами людини в різних країнах світу жорстко розкритикував Росію за роль в українській кризі, придушення свободи слова, переслідування інакомислення і прийняття репресивних законів.

Зовнішньополітичне відомство США вважає, що в РФ склалася авторитарна політична система, яка очолюється президентом Володимиром Путіним, а російський парламент сильно залежить від виконавчої влади.

Держдеп США підкреслює, що російська армія незаконно проникла в Крим, який належить Україні, а потім анексувала півострів. Також у доповіді говориться про розв'язування Росією військового конфлікту на сході України та підтримку Москвою бойовиків на Донбасі військовою технікою та російськими військами.

Крім цього, Держдепартамент США відзначив переслідування інакомислячих в РФ. Говориться, що Кремль вибірково застосовує законодавство для арешту юридичних і фізичних осіб, включаючи ЗМІ, блогерів і опозиціонерів, які критикують уряд.

Також РФ не проводить розслідування деяких справ про загибель журналістів та активістів. У доповіді наголошується, що в Росії присутній високий рівень дискримінації за расовою і релігійною ознаками, а також обмеження прав сексуальних меншин. Кремль використовує "консервативні моральні цінності" і націоналізм як привід для насильства над меншинами.

Серед інших проблем з правами людини в Росії були підкреслені випадки неправомірного застосування сили і тортур з боку правоохоронних органів, обмеження прав жінок, насильство над ув'язненими, і те що відбувається на Північному Кавказі.

Держдепартамент США повідомляє, що конфлікт на Північному Кавказі між урядовими силами, бунтівниками, ісламістськими бойовиками і злочинними силами привів до численних порушень прав людини, в тому числі вбивств, тортур, фізичного насильства, політично мотивованих викрадень і загальної деградації верховенства закону.

Раніше про максимальне віддалення Росії від демократичних принципів повідомляв Freedom House.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...