Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко озвучив сподівання у річницю підписання асоціації з ЄС

Субота, 27 червня 2015, 12:09

Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС може запрацювати у повну силу вже з 1 січня 2016 року.

Про це з нагоди річниці підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС заявив президент Петро Порошенко.

"Ми очікуємо, що поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС запрацює вже в повну силу з 1 січня 2016 року. Разом з тим, ЄС фактично в односторонньому порядку відкрив свій ринок для українських товарів на умовах першого року дії зони вільної торгівлі, це мало позитивний вплив на нашу двосторонню торгівлю", - зазначив Порошенко.

При цьому він додав, що "результати війни на Донбасі і активні дії супротивника восени та взимку призвели до погіршення позитивної динаміки".

"Ворог вживає всіх можливих заходів для недопущення економічної інтеграції України з ЄС, яка є гарантією зміцнення економічного суверенітету нашої держави і довгострокового процвітання", - підкреслив Порошенко.

Також він зазначив, що за рік Україна отримала безпрецедентну допомогу з боку ЄС: три програми макрофінансової допомоги для підтримки макроекономічної стабільності держави (близько 3,4 млрд євро), гуманітарну допомогу для громадян України, переміщених з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО (близько 139 млн євро), для відновлення інфраструктури Донбасу, грантову допомогу для розбудови держави, технічну допомогу в рамках більш ніж 200 проектів ЄС у різних сферах суспільного життя та державного управління.

"Ми розраховуємо на продовження та розширення співробітництва в рамках всіх програм ЄС", – підкреслив президент.

"Вірю, що у найближчі роки Україна матиме обґрунтоване право отримати статус країни – кандидата на вступ у ЄС", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: