Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України висунув вимогу Росії щодо незаконно ув'язнених українців

Субота, 27 червня 2015, 12:29

Українська сторона висунула вимогу забезпечити неухильне виконання Росією положень міжнародних договорів у консульській сфері  та невідкладно забезпечити консулу України зустріч з безпідставно утримуваними на території РФ громадянами України Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим.

Про це йшлося у ході робочої зустрічі керівників консульських служб зовнішньополітичних відомств України та РФ 26 червня  у Москві.

"Окрему увагу приділено справі народного депутата України, члена делегації України в ПАРЄ Надії Савченко та повторено вимогу щодо її негайного звільнення, як і інших незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України", - зазначено у повідомленні МЗС.

Як відомо, раніше Міністерство юстиції почало переговори з Росією щодо переведення ув'язнених з анексованого Росією Криму на материкову частину України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для звільнення всіх українських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією, Україна ініціюватиме створення нових "списків Магнітського".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: