Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні АТО за добу - без втрат, п'ятеро бійців поранено

Субота, 27 червня 2015, 12:49

У зоні АТО за добу - без втрат, п'ятеро бійців поранено.

Про це на брифінгу 27 червня повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко. 

"За минулу добу у зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув,  5 бійців поранено", - зазначив Лисенко.

На Маріупольському напрямку противник підтягнув великокаліберну артилерію до лінії зіткнення і активно її застосовує. Зазвичай провокації здійснюються у темну пору доби, коли спостереження ускладнене. Зокрема, вчора ввечері НЗФ розпочали потужний артилерійський обстріл наших позицій у Широкиному та Старогнатівці.

Вогонь вівся з боку Саханки, де зосереджені гармати і 120-мм міномети противника, та з боку Новоласпи, де розгорнуті ворожі САУ і танки.

На Донецькому напрямку оперативна обстановка залишається незмінною. Бойові дії на ділянці між Мар’їнкою та Авдіївкою тривають цілодобово,  а після заходу сонця НЗФ починають активно застосовувати заборонене озброєння, яке розгорнуто по всій лінії фронту, в тому числі і у житлових кварталах Донецька.

Внаслідок вогню великокаліберної зброї НЗФ під вогнем опиняються і населені пункти на відстані 5-8 км від лінії зіткнення.

В районі Горлівки обстановка залишається відносно стабільною, провокації ворога мають поодинокий характер, проте використання танків з боку НЗФ свідчить про накопичення значних сил противника на цьому плацдармі.

На Луганському напрямку на початку минулої доби відбулося зіткнення між силами АТО та ворожою ДРГ у складі до 5 осіб. Противник відступив. Також не припиняються вечірні мінометні обстріли бойовиків по житловим кварталам Станиці Луганської.

Внаслідок обстрілів у райцентрі та навколишніх селах немає світла, зв’язку та водопостачання, знищено два приватних будинки та вбито жінку.

У зоні АТО зафіксовано 8 польотів ворожих безпілотних літальних апаратів.

 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: