Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вогонь у Мар'їнці повністю припинено. Втрати бойовиків – до 50 осіб

Середа, 3 червня 2015, 19:43

Вогневий контакт у Мар'їнці станом на 19:20 повністю припинений.

Про це "Українській правді" повідомив прес-офіцер української сторони Спільного координаційного центру з контролю за припиненням вогню Руслан Семенюк.

"Під час переговорів в рамках СЦКК режим припинення вогню був визначений на 17 годину. Після 17 години там ще тривали перестрілки зі стрілецької зброї, але поступово вони згасли", - сказав він.

"Станом на 19:20 бойові дії не ведуться, вогневий контакт припинений. Незаконні збройні формування відступили від Мар'їнки на свої попередні позиції. Статус-кво відновлено", - зазначив Семенюк.

Він додав, що саме завдяки успішній роботі в рамках СЦКК вдалося запобігти ескалації конфлікту.

Водночас, як повідомив "Українській правді" в.о. керівника прес-центру Генштабу Владислав Селезньов, під час боїв під Маріїнкою бойовики втратили за оперативною інфомарцією, до 50 бійців, велика кількість поранених перебуває у лікарнях.

"З нашого боку за попередніми даними 26 українських військових отримали поранення різного ступеню важкості. Всі вони доправлені до медичних закладів", - сказав Селезньов.

"Крім того, після обстрілів українські військові евакуювали п’ятьох поранених місцевих жителів до Курахівської лікарні", - додав Селезньов.

Водночас радник президента Юрій Бірюков із посиланням на дані Генштабу повідомив, що станом на 19:45 відомо про 31 поранений українських військових та 3 загиблих.

 
 

Раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський з посиланням на контррозвідку СБУ повідомив, що втрати спецназу ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, залучених у цій операції (!), становлять щонайменше 4 "двохсотих".

Як відомо, бої під Мар'їнкою розпочалися в ніч з вівторка на середу після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала перемовини, коли російський представник  Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1 тисячі осіб, 10 танків і "Гвоздик", українська сторона, попередивши партнерів, повідомила, що була вимушена застосувати проти бойовиків артилерію.

За інформацією "Української правди", станом з 00 годин до 13.00 середи вже зафіксовано 47 обстрілів бойовиками сил АТО.

Раніше після оголошення режиму припинення вогню 15 лютого сили АТО відвели важку артилерію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування