СММ ОБСЄ зафіксувала підвищену активність бойовиків в районі Донецька

Вівторок, 30 червня 2015, 03:32

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спостерігала посилення бойових дій навколо і на території Донецького аеропорту, в Широкино було відносно спокійно, а в Макіївці спостерігали конвой цивільних вантажівок з номерними знаками РФ.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ станом на 19:30 28 червня, опублікованому в понеділок увечері.

"Всередині і навколо Донецького аеропорту спостерігається підвищена бойова активність; ситуація навколо Широкино була відносно спокійною, і СММ підтвердила повідомлення преси, що в селі не залишилося цивільних. СММ спостерігає затримання цивільних осіб, що намагаються перетнути контрольно-пропускний пункт в Зайцеве", - повідомляється в звіті.

Всередині і навколо Донецького аеропорту, СММ помітила збільшення числа порушень режиму припинення вогню, у порівнянні з останніми днями. Протягом години опівдні 28 червня, СММ нарахувала 139 вибухів. Крім того, СММ чула залпи стрілецької зброї в поєднанні з кулеметним вогнем.

У штаб-квартирі Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) в м.Соледар (під контролем уряду, в 75 км на північ від Донецька), спецмісіі представили два журнали порушень припинення вогню від 26 червня, складені незалежно один від одного представниками ЗСУ та ЗС РФ в СЦКК. В обох журналах більше число кількості порушень режиму припинення вогню приписується "ДНР" та "ЛНР".

У Макіївці (підконтрольна "ДНР", в 7 км на північний схід від Донецька), СММ спостерігали конвой з 25 великих (32-тонних) цивільних вантажівок у супроводі військової вантажівки "ДНР" наприкінці колони. Всі автомобілі рухалися в бік Донецька. Як мінімум, дві вантажівки мали номерні знаки РФ, більшість вантажівок було з прикритими номерними знаками. Вантажівки рухалися повільно, і вантажні відсіки були покриті брезентом, проте вони, як здалося спостерігачам, везли важкий вантаж, але СММ не могли побачити природу вантажу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...