Росіяни затвердили проект мосту до Криму

Вівторок, 30 червня 2015, 11:57

У Росії затвердили план будівництва мосту в незаконно анексований Крим і готуються розпочати будівництво восени.

Про це пише "РБК" з посиланням на гендиректора "Інституту Гіпростроймост", який розробляв проект, Іллю Рутмана.

Рутман розповів, що почати будівництво готуються відразу після отримання схвалення російської "Головдержекспертизи", яке може з'явитися вже через 2 місяці.

Представник компанії "СГМ-Міст", яка є "дочкою" "Стройгазмонтажа" олігарха Аркадія Ротенберга, заявив, що міст можуть почати будувати вже у вересні.

В ході проектування концепція моста значно змінилася, розповів Рутман.

Інфографіка: РБК

Тепер перехід має складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. На автомобільній секції дорога буде складатися з 4-х смуг, по яких можна буде їхати зі швидкість до 120 км/ч. Пропускна здатність траси - до 40 тисяч автомобілів на добу.

Залізнична секція буде включати дві колії з максимальною швидкістю руху 160 км/год.

Міст має починатися на Таманському півострові, проходить по 5-кілометровій дамбі, виходить на незаконно захоплений український острів Тузла і перетинати Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун з півночі. Планова довжина переходу - 19 км

Щоб виконати завдання Володимира Путіна і побудувати міст до 2018 року, будівництво почнеться одночасно з шести ділянок.

Як відомо, Янукович і Путін домовилися про будівництво транспортного переходу через Керченську протоку на зустрічі в грудні 2013 року, після зупинки підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Росія знову заговорила про будівництво моста, що з'єднує Росію і Крим, після незаконної анексії української автономії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування