Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Троє росіян оскаржили в КС Росії закон про анексію Криму

Вівторок, 30 червня 2015, 17:02

Автор пам'ятки про відпочинок у Криму і його соратники подали скаргу до Конституційного суду (КС), в якій оскаржується конституційність закону про включення Криму і Севастополя до складу Росії.

Про це повідомляє Товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль", який очолює Михайло Аншаков. Саме він і його двоє соратників: Селезньов К.А., Отставних В.В, - виступили заявниками.

Підставою для звернення до Конституційного суду стала відмова Міністерства Юстиції РФ в реєстрації Міжнародного громадського руху "Союз на підтримку російсько-української дружби".

У складі руху серед інших створено і діє відділення на території Криму. Міністерство юстиції послалося на те, що наявність у Криму регіонального відділення, створеного заявниками громадського руху, не підтверджує його міжнародний статус. На думку заявників таким чином застосуванням оскаржуваного законом про приєднання Криму були порушені їхні права і свободи, а саме право на об'єднання.

Позиція заявників заснована на положеннях частини 4 статті 15 Конституції РФ, в якій міститься норма про те, що "загальновизнані принципи і норми міжнародного права і міжнародні договори Російської Федерації є складовою частиною її правової системи".

У КС Росії оскаржили закон про приєднання Криму. Фото: ozpp.ru. Для збільшення чого після чого натисніть на зображення 

Чинним міжнародним Договором між Російською Федерацією і Україною про російсько-український державний кордон територія півострова Крим, включаючи республіку Крим та місто Севастополь, визначається як частина України, нагадали заявники.

З рішенням про прийняття скарги до розгляду або про відмову в прийнятті Конституційний суд повинен визначитися в строк не пізніше 3 місяців з моменту її реєстрації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування