Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розповів правду про вступ до НАТО

Четвер, 4 червня 2015, 12:53

Президент Петро Порошенко констатує, що не всі партнери України підтримують зараз вступ України до НАТО, але наша держава робитиме все, щоб мати можливість увійти в Альянс.

Про це він заявив у парламенті, виступаючи зі щорічним посланням до Верховної Ради.

"Російська агресія завдала дошкульного удару по міфах радянської пропаганди. І сьогодні згідно з опитуваннями громадської думки кількість прихильників вступу до НАТО – вперше в історії України – перевищує кількість противників", - сказав Порошенко.

За його словами, "у загальнонаціональному масштабі ми б легко виграли референдум про вступ, та тут після коми об’єктивно виникає кілька "але".

"Внутрішні: це чи не єдине питання, в якому ще залишаються розбіжності між регіонами. І зовнішні: багато партнерів не дуже вітають такі швидкі і фундаментальні зміни в громадській думці і не схильні прямо зараз відкривати нам двері до НАТО. Я про реалії, а не (те, що) на папері", - уточнив президент.

"Це правда, яку я маю нарешті без дипломатичних вивертів, прямим текстом сказати зараз країні. Ми з вами, шановні депутати, в цьому питанні не збираємося озиратися на Москву. Ми будемо виходити виключно з позиції українського народу. Але ігнорувати думку наших партнерів нам буде дуже не просто", - заявив Порошенко.

"Тим не менше, ми будемо дуже жорстко відстоювати наші інтереси", - додав він.

Порошенко нагадав: "Минулого року із закону про засади зовнішньої та внутрішньо політики прибрали пункт про позаблоковий статус України. Минулого місяця ухвалено стратегію національної безпеки України – і вона ставить за мету членство в НАТО, а орієнтація на стандарти Альянсу проходить червоною ниткою через весь документ".

"Все, що ми збираємося робити у сфері безпеки, буде уніфіковано під НАТОвські стандарти. І наше завдання – повне досягнення всіх необхідних для вступу критерії, які, до речі, значною мірою співпадають з критеріями для членства в Європейському Союзі", - сказав він.

"Право ж приймати остаточне рішення в цій чутливій та надзвичайно важливій сфері належить винятково українському народу. На референдумі. Але не дозволю цим питанням розхитувати країну. Бо зараз єдність країни – понад усе", - наголосив президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...