Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: через Тимошенко не можу відібрати у Коломойського "Укрнафту"

П'ятниця, 5 червня 2015, 11:25

Прем'єр Арсеній Яценюк стверджує, що підписаний за участі уряду Юлії Тимошенко у 2009 році документ з "Укрнафтою" не дозволяє уряду змінити керівництво компанії.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За його словами, за умовами цього документу, держава не має права ініціювати зміну керівника компанії, інакше вона відповідатиме у лондонському суді, а сума позову може сягати п'яти мільярдів доларів.

"Угода передбачає, що зміна керівництва компанії неможлива з боку держави, а якщо держава використовує своє право зі зміни керівництва цієї компанії, то ми одразу йдемо до Лондона і несемо відповідальність за порушення цієї угоди. А там штрафи до п'яти мільярдів доларів США", – сказав він.

"Тому я дуже просив би допомоги у вашої фракції ("Батьківщини" – ред.) і персонально у керівника вашої фракції, як мені вийти з цієї ситуації", – додав Яценюк.

В свою чергу депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook підтвердив існування такого контракту між "Нафтогазом" і "Укрнафтою" і додав, що тодішній керівник "Нафтогазу" Олег Дубина підписав документ саме за дорученням Тимошенко.

За словами Лещенка, контракт залишає за Коломойським довічне право призначати керівника "Укрнафти", при тому що державі у компанії належить більшість акцій.

Депутат додав, що надіслав з цього приводу заяву про злочин з відповідними документами, а у п'ятницю передав її копію Яценюку.

Пикировка Тимошенко и Яценюка превратила все в фарс. За смехом и балаганом все забыли, из-за чего "зарубились" бывший и ...

Posted by Сергій Лещенко on Friday, June 5, 2015

Як відомо, на 22 липня призначені загальні збори акціонерів "Укрнафти", на порядок денний яких винесене питання зміни керівника компанії. Згідно умов законів, проведення такої зміни є неможливим, оскільки вона може відбуватися не раніше, ніж через 98 днів після оголошення конкурсу.

У той же час представники Коломойського вже заявили, що готові відступити від бюрократичних умовностей і провести заміну керівника 22 липня.

Державі належить 50% + 1 акція "Укрнафти", структурам олігарха Ігоря Коломойського – 42%. Наразі компанією керує менеджмент Коломойського, який протягом тривалого часу блокує виплату дивідендів та податків державі на багато мільярдів гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування