Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катер під Маріуполем підірвався на вибухівці бойовиків

Понеділок, 8 червня 2015, 06:37

Підрив катера українських прикордонників в Азовському морі спричинив саморобний вибуховий пристрій бойовиків.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

За попередніми висновками експертів, які розслідують інцидент з катером Державної прикордонної служби України, який стався 7 червня поблизу Маріуполя, причиною події став саморобний вибуховий пристрій, який принесло морем з боку окупованих територій.

Під час огляду місця події та вивчення пошкодженого катера фахівці дійшли висновку, що вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Він складався з деревинної хрестовини, пінопластових елементів та предмета, схожого на металевий циліндр з маячком.

Прикордонники, що перебували на борту катера, прийняли невідомий предмет за радіобуй та намагалися його підтягнути до судна. В цей момент пристрій спрацював та пролунав вибух, в результаті чого катер було пошкоджено, а особи, які перебували на його борту, отримали поранення різного ступеня важкості.

Слід зауважити, що це вже не перший такий випадок. Нещодавно схожий пристрій викинуло на берег в районі с. Виноградне. Рибалка, який його знайшов, намагався розібрати предмет, і ця спроба для нього закінчилася трагічно.

Обидва випадки об’єднує те, що вибухові пристрої придрейфували з територій, які перебувають під контролем бойовиків, зокрема, зі сторони с. Безімянне – адже в обох випадках був сильний східний вітер.

Прес-центр АТО застерігає всіх рибалок та осіб, які користуються малогабаритними плавзасобами в районі проведення антитерористичної операції наближатися та чіпати невідомі предмети, що перебувають у воді або викинуті на берег і просить негайно повідомляти про них фахівцям Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Як повідомлялось, внаслідок вибуху катера прикордонної служби у Маріуполі помер один з поранених.

За даними ДПСУ, на борту катера перебувало 7 військовослужбовців.  За даними МВС, 6 з тих, хто перебував на борту, доправлені до лікарні Маріуполя.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування