Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль передав у ГПУ та МВС перелік злочинів "айдарівців Мельничука"

Понеділок, 8 червня 2015, 10:10

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль надав Генпрокуратурі та МВС перелік "тяжких злочинів, скоєних так званими добровольцями "Айдару" в зоні АТО під час керування батальйону Мельничуком.

Про це він інформує у понеділок на своєму сайті.

"З трибуни Верховної Ради було заявлено, що Генпрокуратура розслідує злочини Мельничука тільки в Києві, Київській та Житомирській області. У той же час є купа фактів викрадень, здирництва, катувань, грабежів, незаконного застосування зброї і т.д. у зоні проведення АТО", - наголошує губернатор.

"Як правило, ці злочини скоєні так званими "добровольцями", котрі отримали від Мельничука незареєстровану зброю, носили нашивки "Айдару", але по документах у батальйоні не значилися. Я ще раз наголошую, що частина "Айдару" дійсно зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність України на передовій, тоді як інша частина вирішила банально заробити на війні", - каже Москаль.

За його словами, у переліку тільки 25 відсотків злочинів, серед яких найважчі та найрезонансніші – викрадення держслужбовців із вимогою викупу, опір працівникам правоохоронних органів пограбування підприємців тощо.

"До мене щодня звертаються потерпілі та їхні рідні з питанням, чи будуть колись винні покарані. І що мені їм казати – що Мельничука судитимуть тільки за Київ, Київську та Житомирську область? Усі названі злочини мають бути розслідувані правоохоронними органами, а винуватці притягнуті до найсуворішої відповідальності, згідно з українським законодавством", - зазначив очільник області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: