Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зростає загроза "диверсійної війни" у тилах сил АТО - Тимчук

Вівторок, 9 червня 2015, 09:44

Зростає загроза "диверсійно-терористичної війни" у тактичних тилах сил АТО, де наростає кількість обстрілів і випадків мінування місцевості силами ДРГ бойовиків.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 9 червня у Facebook.

"Фактично лінія розмежування прозора, обійти будь-який блокпост сил АТО для групи підготовлених диверсантів не складно. У районах, які прилягають до території "ДНР", ситуацію погіршує позиція керівництва ДонОДА щодо "спрощення пропускного режиму в зоні АТО", - пише Тимчук.

"У даному зв'язку актуальна загроза перенесення "диверсійної війни" в оперативно-тактичні тили сил АТО, що зробить уразливими органи військового керування, комунікації й систему логістики українських військ", - заявляє він.

Тим часом, за минулу добу бойовики здійснювали обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів, застосовуючи, крім стрілецького озброєння, 82-мм і 120-мм міномети, 122-мм артилерію й озброєння бронетехніки.

На Приморському напрямку в районі Широкиного бойовики завдавали удари зі 120-мм мінометів по заздалегідь розвіданих цілях (ефективність і щільність вогню висока).

У районі міста Щастя й Трьохізбьонки, а також північніше (район Кримського й Новотошківки) зафіксовано мобільні групи 82-мм мінометів.

"Дані групи працюють "за викликом" піхотних груп супротивника, які оперують перед переднім краєм і в "нейтральній смузі" і виявляють позиції сил АТО. Мінометні групи бойовиків, що прибувають після виявлення цілей, здійснюють 5-6 залпів і негайно змінюють позиції", - пише Тимчук.

На Донецьком напрямку бойовики били з мінометів ( 82-мм і 120-мм), АГС-17 і стрілецької зброї в районі Мар’їинки. У тому районі працюють снайпери. Також неодноразово застосовували протитанкові засоби по опорних пунктах сил АТО.

У районі Опитного, Авдіївки й північніше (у районі Кірового й Ленінського) бойовики застосовують 122-мм ствольну артилерію й 82-мм міномети (на транспортних платформах).

122-мм артилерію також застосовували в районі Семигір’я, Травневого, Гольмовского, на правому фланзі Світлодарського плацдарму.

За інформацією групи ІС, дані обстріли бойовики здійснюють силами перекинутої в район н.п. Горлівка артгрупи (не менше 10 гармат Д-30 і декілька САУ 2С1). Крім того, у районі Травневого зафіксовано бронегрупу супротивника (2 танки під прикриттям 4 БМП-2).

Тим часом, через Тельманове на південний напрямок перекинуто до 60 бойовиків на вантажному автотранспорті при двох БТР-80 і одній БМП-1.

На захід від Іловайська зафіксовано 4 установки РСЗО, які рухаються убік Моспине. У районі самого Моспиного зафіксовано бронегрупу (18-20 танків).

У східній частині Горлівки зафіксовано перекидання 3 САУ 2С1 "Гвоздика".

Північніше Луганська до Металіста й до Станиці Луганській бойовики продовжують перекидати ББМ по 2-3 одиниці. Уже перекинуто мотострілковий батальйон із 1-2 ротами танків (усе це поки розтягнуте від Миколаївки до Веселої Гори, діють групами по 3-4 танки, іноді надають до 3-4 ББМ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: