Аваков повідомив про трьох загиблих біля Василькова пожежників

Вівторок, 9 червня 2015, 18:24

Під час ліквідації пожежі на нафтосховищі в селі Крячки Васильківського району під Києвом загинуло троє пожежників.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"На жаль, знайшли тіла трьох загиблих МНСників... Хлопці загинули безстрашно борючись з вогнем. Честь і пам'ять!" - написав він на Твіттері.

Перед тим прес-служба ГУ МВС в Київській області повідомила про ще одного, на той момент другого, загиблого під час пожежі на нафтосховищі. При цьому відомство не уточнило, хто саме загинув. 

Пізніше прес-секретар МВС Артем Шевченко повідомив "Інтерфакс-Україна", що відомо про чотирьох загиблих на пожежі на нафтобазі у Васильківському районі під Києвом.

"Всього четверо - троє пожежників і один цивільний, який загинув вчора", - сказав він.

Тоді також було відомо, що 12 людей, з яких сім рятувальників, з травмами знаходяться у лікарні та ще двоє вважаються безвісти зниклими.

За фактом загибелі людей під час пожежі міліція відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд. Досудове слідство триває.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, викиду шкідливих речовин в повітря, що може загрожувати життю чи здоров’ю людей, немає.

"Ситуація знаходиться під повним контролем Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Ліквідація пожежі триває. На місці події працюють рятувальники та пожежники з Київської та сусідніх областей, а також працівники міліції, які охороняють громадський порядок", – сказано у повідомленні.

Як відомо, близько 16 години у вівторок глава ДСНС Микола Чечоткін заявляв, що на гасіння пожежі піде ще одна доба. У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розраховує погасити вогонь вже за 12 годин.

Пожежа на нафтобазі у Васильківському районі розпочалася у понеділок ввечері.

В ДСНС також повідомили, що станом на 14:30 вівторка розповсюдження вогню на лісові масиви поблизу осередку пожежі зупинено.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування