Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зміни до Конституції Україні не нав'язувалися - президент

Середа, 1 липня 2015, 18:01

Президент Петро Порошенко запевняє, що конституційні зміни "не нав'язувалися Україні ззовні".

Про це глава держави заявив, під час презентації реформи з децентралізації у середу в Києві

Так він прокоментував інформацію про те, що деякі положення з'явилися в проекті змін до Конституції після того як голова Конституційної комісії Володимир Гройсман з'їздив на засідання Венеційської комісії.

"Політичним силам та експертам, які працюють в Конституційної комісії, ніхто нічого не може нав'язати і я в тому числі", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що проект змін до Конституції був розроблений ще рік тому, одразу після його інавгурації, але стара Верховна Рада "відклала його в довгий ящик".

"Після цього була дискусія, обговорення, а тепер проект нарешті готовий", - сказав глава держави

Він в черговий раз назвав "інсинуаціями" інформацію про те, що нібито в Конституції буде передбачено особливий статус для окупованої території Донецької та Луганської областей.

"У перехідних положеннях йдеться про те, що вводиться специфічне самоврядування в деяких територіальних одиницях на підставі вже ухваленого закону, який визнаний усіма, в тому числі учасникам "мінських переговорів". Тому усі ці чутки - від лукавого", - сказав Порошенко.

Як відомо, восени минулого року був прийнятий закон про особливості місцевого самоврядування в окремих регіонах Донбасу. У березні Рада прийняла до нього доповнення, яке визначило, що закон вступить в силу лише після проведення в цих районах місцевих виборів за українськими законами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...