Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко попросила про допомогу керівників ООН, ПАРЄ та Європарламенту

Четвер, 16 липня 2015, 13:11

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка перебуває в СІЗО Москви, звернулась по допомогу до генсека ООН, президентів ПАРЄ та Європарламенту.

Про це йдеться в її листі Пан Гі Муну, Анн Брассер та Мартіну Шульцу, який оприлюднив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Вона повідомила, що суд над нею російська влада планує провести в Донецьку Ростовської області.

"Це місце – головний осередок і перевалочний пункт для переправки російської зброї та проросійських сепаратистів так званої ЛНР та ДНР на територію України", - йдеться в листі.

Савченко пише, що через це в Донецьку постійно багато озброєних бойовиків.

"Мої адвокати постійно отримують погрози від прихильників ДНР та ЛНР. Моя сестра Віра Савченко, яка є головним свідком захисту, та моя мати Марія Савченко, яка хоче бути присутньою на суді, напевне будуть знаходитись у безпосередній небезпеці для їх життя", - переконує Савченко.

Вона також нагадала, що ФСБ просто може не пустити в "прикордонну зону" як її рідних, так і депутатів Верховної Ради, ПАРЄ та Європарламенту.

Савченко вважає, що підсудність її "справи" суду Донецька дуже сумнівна, а таке місце проведення суду обране "з політичною метою запобігти моєму захисту нормально працювати та зашкодити пресі освітлювати судовий розгляд".

"Прошу вас звернутися до керівництва Росії із наполегливим проханням про забезпечення нормальних та безпечних умов судового розгляду, а зокрема про перенесення розгляду в суд в місті Москві", - попросила Савченко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування