Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдеп закликав співвітчизників не їздити на Донбас і в Крим

П'ятниця, 17 липня 2015, 02:22

Державний департамент США рекомендував американським громадянам не відвідувати Крим, а також Донецьку і Луганську області.

Про це йдеться в оновлених рекомендаціях відомства про перебування громадян США на території України, передає "Укрінформ".

"Підтримувані Росією сепаратисти продовжують контролювати території у Донецькій і Луганській областях. Незважаючи на підписані представниками України, Росії та ОБСЄ угоди про припинення вогню, тривають запеклі зіткнення між об'єднаними російсько-сепаратистськими силами і силовими структурами України, внаслідок чого тисячі людей поранені й убиті" , - йдеться в документі.

Також у відомстві зазначили, що особи, в тому числі громадяни США, піддаються загрозам, незаконно утримуються або викрадаються після того, як перетинають контрольно-пропускні пункти сепаратистів.

"Держдепартамент США також рекомендує своїм громадянам відкласти всі поїздки на Кримський півострів, окупований Росією. РФ, швидше за все, і надалі в 2015 році продовжуватиме в Криму свої спроби незаконної анексії і окупації цієї частини України", - наголошується в документі.

Крім того, в рекомендаціях згадується про стурбованість Федерального управління цивільної авіації США у зв'язку зі "значними загрозами цивільної авіації, що діє в Україні в Дніпропетровському районі польотної інформації через триваючі напади бойовиків на українські сили в східних районах Донецької та Луганської областей".

Окреме застереження для американських громадян було висловлено по їх перебуванню в Харківській та Одеській областях, де вони повинні "проявляти особливу пильність у громадських місцях".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: