Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко в роковини падіння "Боїнга": Це не могло статися без керівництва РФ

П'ятниця, 17 липня 2015, 09:49

Винні у трагедії "Боїнга", яка рівно рік тому сталася над Донбасом і призвела до смерті 298 осіб, мають бути покарані.

Про це заявив президент України Петро Порошенко у зверненні в день роковин трагедії.

"Рівно рік тому пасажирський літак Боїнг-777 "Малайзійських авіаліній" – рейс MH17 – летів з Амстердама у Куала-Лумпур. 283 пасажирів. 15 членів екіпажу. Громадяни 10 країн. 80 дітей, троє з яких малюки віком до 2 років. Лікарі, вчені, політики, громадські діячі. Доньки, сини, дідусі і бабусі, подружжя", - нагадав він.

"На жаль, цей цивільний літак і 298 людей на борту став ціллю безжальної терористичної атаки з території, окупованої підтримуваними Росією бойовиками на сході України", - сказав Порошенко.

"Високотехнологічна зброя, з якої було збито літак, могла потрапити до рук терористів тільки з Росії. Це не могло статися без участі, без прямого наказу від вищого політичного та військового керівництва сусідньої держави. Рівно рік тому камуфляж потворної гібридної війни, розв'язаної проти України, був знятий", - наголосив український лідер.

Він заявив, що "наш моральний обов'язок на вшанування пам'яті полеглих – забезпечити справедливе покарання винних у збитті літака".

"Цей злочин являє собою загрозу для всього міжнародного співтовариства. Справедливість має бути відновлена, і готовність захищати базові цінності має бути продемонстрована. Цей акт жорстокості не може мати прощення у сучасному світі", - сказав Порошенко.

"Нещодавно разом з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами Україна звернулася до Ради Безпеки ООН з проханням заснувати міжнародний кримінальний трибунал щодо винних у злочинах, пов'язаних зі збиттям літака", - зазначив він.

За словами президента, Україна готова і надалі надавати всю необхідну підтримку, інформацію, необхідну для притягнення винних до відповідальності.

"Рік тому ми дали клятву, що винні у трагедії будуть покарані. Це не порожні слова. Вбивці повинні знати, що покарання невідворотне", - сказав він.

Президент також сказав: "На полях українського селища Грабове стоятиме пам'ятник 298 безневинним жертвам варварського акту тероризму, який стався рік тому. Меморіал жертвам злочину. Злочину, який треба не тільки розслідувати, але й за який треба покарати".

Порошенко зазначив, що українці як ніхто співчувають родинам жертв рейсу MH17, адже через агресію Росії тисячі українців втратили життя, тисячі людей були поранені.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...