Лавров, Штайнмаєр та Керрі поговорили про Широкине та Мінськ-2

Субота, 18 липня 2015, 22:28

Глава МЗС РФ Сергій Лавров і глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр обговорили виведення українських військових формувань з н.п. Широкино в Донецькій області та підтримали "аналогічні кроки і на інших ділянках лінії зіткнення".

Про це йшлося під час телефонної розмови між главами МЗС 18 липня, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

При цьому сторони "висловилися за сприяння цьому процесу з боку СЦКК і СММ ОБСЄ".

"Також було підтверджено важливість всебічного виконання "Комплексу заходів" щодо врегулювання української кризи, схваленого в Мінську 12 лютого, включаючи прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом з питань проведення конституційної реформи і місцевих виборів на Донбасі в суворій відповідності з параметрами, закріпленими в Мінських домовленостях", - наголошується в повідомленні.

Разом з тим за ініціативою американської сторони відбулася розмова Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі, в ході якої обговорювався хід реалізації Мінських домовленостей щодо врегулювання кризи в Україні. 

"З російського боку було підкреслено важливість активного впливу на процес виконання "Комплексу заходів" від 12 лютого, щоб не допускати відходу від узятих в його рамках зобов'язань, насамперед у тому, що стосується необхідності прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом", - повідомили в МЗС РФ.

Як відомо, 14 липня Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори.

Законопроект пропонував надати право участі у виборах тим політичним партіям, які зареєстровані за 365 днів до виборів, проте в ході обговорення це положення було вилучено з тексту законопроекту.

Відповідно до закону, вибори на окупованих територіях Донбасу та в Криму у зв'язку з агресією РФ 25 жовтня проводитися не будуть.

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що внесені Києвом поправки до конституції країни дозволяють говорити про те, що влада України виконала свої зобов'язання за мінськими угодами.

У Німеччині також позитивно оцінили результати голосування Верховної Ради України на користь конституційної реформи.

При цьому глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що поправки Порошенка до Конституції України далекі від мінських угод.

У  самопроголошеній "ДНР" так звана "нродний рада" проголосувала за прийняття поправок до закону про місцеві вибори, які вносяться в документ на виконання Мінських угод.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування