Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція знову погрожує Тарифному майдану в Єревані розгоном

Четвер, 2 липня 2015, 00:12

Поліція Вірменії знову закликала організаторів та учасників акції протесту проти подорожчання тарифів на електроенергію припинити блокування центрального проспекту Баграмяна в Єревані - інакше обіцяють застосувати "законні повноваження".

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Свою вимогу поліція обгрунтовує тим, що "тривале і повне перекриття проспекту Баграмяна своєю сутністю та наслідками непропорційно обмежує конституційні права інших осіб і інтереси суспільства". Поліція закликала "організаторів і учасників зібрання проявити розсудливість, поважати Конституцію і закони Вірменії, права і законні інтереси інших осіб і добровільно припинити блокаду проспекту Баграмяна, що триває близько десяти днів".

Крім цього їх закликали перенести свою акцію на іншу територію - інакше "полиція буде змушена повномасштабно застосувати повноваження, покладені на неї законодавством".

Як повідомлялось, мітингувальники, котрі залишаються на проспекті Баграмяна, фактично, відмежувалися від ініціативи "Ні грабунку!", що стала організатором більш багатолюдних акцій протесту.

Ними було заявлено про створення нової ініціативи та організаційних груп: швидкого реагування, охорони громадського порядку, технічних питань, по роботі з громадськістю, юридичної та фінансово-економічної.

30 червня члени ініціативи "Ні грабунку", які протестують проти подорожчання електроенергії у Вірменії, заявили, що припиняють сидячу демонстрацію на Площі Свободи в Єревані.

Нагадаємо, з 19 червня в Єревані відбуваються цілодобові акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, а з 22 червня демонстранти блокували центральний проспект Баграмяна. Вранці 23 червня поліція розігнала демонстрантів, однак після цього протест відновився із новою силою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування