Росіянин просить Генпрокуратуру перевірити законність утворення СРСР

Четвер, 2 липня 2015, 22:36

Громадянин РФ Володимир Шпитальов звернувся до генерального прокурора РФ Юрія Чайки з проханням перевірити законність утворення СРСР і РРФСР.

Як повідомляє Znak.com, заявник пише, що звертається до Генпрокуратури у зв'язку з тим, що раніше вона ухвалила рішення про незаконність входження Кримської області до складу Української РСР в 1954 році, а також почала перевіряти законність визнання незалежності Литовської, Латиської та Естонської РСР.

"Як відомо, Установчі збори було обрано під час демократичного народного волевиявлення. 6 січня 1918 року ними була проголошена Російська Демократична Федеративна Республіка", - написав Шпитальов.

"Однак у той же день силами, підконтрольними ВЦВК і РНК, робота Всеросійських установчих зборів була насильно припинена, а ВЦВК опублікував текст "Декрет про розпуск Установчих зборів", - зазначив він.

У зв'язку з цим заявник попросив перевірити законність створення ВЦВК, що ухвалив рішення про розгін Установчих зборів, а також перевірити законність створення СРСР та РРФСР з урахуванням створення раніше Російської Демократичної Федеративної Республіки.

Раніше експерти попереджали, що рішення генпрокуратури про незаконність передачі Криму Україні є небезпечним, оскільки може спричинити вимоги вивчення законності безлічі інших нормативних актів радянського часу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування