Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Посадовці змінювали результати ЗНО на замовлення – Генпрокуратура

Вівторок, 21 липня 2015, 22:53

Правоохоронці встановили, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Як відомо, 21 липня правоохоронці здійснили обшуки в Центрі оцінювання знань.                                        

За словами голови ГПУ Віктора Шокіна, наразі є всі підстави вважати, що керівництво цього центру зловживало своїм службовим становищем і вчинило низку тяжких злочинів

Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання".

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим МВС.

Правоохоронці вже встановили, що службові особи керівного складу Українського центру оцінювання якості освіти організувалися у стійке злочинне об'єднання для несанкціонованого втручання до "Системи оцінювання якості освіти" та "Реєстру осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" для зміни інформації, що обробляється в ньому, на користь третіх осіб. 

"Такі дії надавали цим особам незаконні переваги у доступі до вищої освіти, отримання відзнак (медалей) та оплаті навчання за бюджетні кошти, одночасно обмежуючи доступ до освіти обдарованій молоді", - повідомили в ГПУ.

"Таким чином, вказані службові особи використали зовнішнє незалежне оцінювання, яке є основним інструментом боротьби з корупцією в сфері освіти, для створення у власних інтересах та інтересах третіх осіб корупційного механізму доступу до вищої освіти", - додали у відомстві.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання з доказами зазначених протиправних дій.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним особам запобіжних заходів.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт заявив, що знає керівника УЦОЯО Ігоря Лікарчука як порядну людину.

Дорогі друзі! Оскільки Міністерству освіти і науки досі не було надано ніяких фактів і документів, які б пояснювали заяв...

Posted by Serhiy Kvit on 21 липня 2015 р.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування