Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці з окупованих територій зможуть купувати продукти й ліки вже за місяць

Середа, 22 липня 2015, 13:48

Найближчим часом буде створено два логістичних центри на лінії розмежування, на їхнє облаштування виділено місяць.

Про це "Українській правді" повідомив голова Донецької області Павло Жебрівський.

"Як керівник військово-цивільної адміністрації я отримав доручення від президента створити логістичні центри на території Донецької області між нульовим кілометром і КПВВ. Найближчим часом буде створено два, а потім і третій логістичний центр", - повідомив Жебрівський.

"Минулого вівторка відбулося засідання РНБО, яке проводив Турчинов. Нам, військово-цивільній адміністрації, дали місяць на їх облаштування", - додав він.

За словами голова Донецької обладміністрації, пункти наразі будують між населеними пунктами Зайцеве і Майорським на Артемівському напрямку.

 

"Ще один у селищі Новотроїцьке, це за Бугасом. І в перспективі планується побудувати в районі Гнутове, тобто всього три логістичних центри. Два уже розпочали будівництво, третій поки дивимося, тому що там найбільше обстрілів", - зазначив Жебрівський.

 
 

На питання, які ж товари будуть у цих центрах, Жебрівський відповів:

"Планується продавати найнеобхідніші речі для українців, які стали заручниками рашистської агресії. Це продукти харчування, побутова хімія, наприклад, зубна паста тощо. І це, безумовно, ліки. Також "Ощадбанк" зараз відпрацьовує установку своїх банкоматів, щоб люди могли отримувати пенсії. І, безумовно, "Ощадбанк" вивчає можливість встановлення обмінників".

Він повідомив, що одним з завдань таких центрів, крім допомоги українських громадян, які стали заручникам рашистського режиму, є "зменшення так званої контрабанди".

"Економічно буде не вигідно платити данину за перетин лінії розмежування з продуктами харчування, побутовою хімією і ліками. Звичайно, вирішуватиметься питання з підакцизними товарами, бо ми не плануємо продавати тютюн і лікеро-горілчані вироби", - сказав він.

Жебрівський також розраховує, що завдяки цим центрам буде розвантажено КПВВ і будуть суттєво скорочені черги, "за які дорікають і місії ОБСЄ, і ООН, і ЄС".

"Таким чином ми йдемо на зустріч і протягуємо руку громадян України, якою б ватою з рашистських телеканалів не були забиті їхні голови", - зазначив Жебрівський.

Він також повідомив, що логістичні центри будуть охоронятися.

"По двом КПВВ ми домовляємося з Національною гвардією, вона підтягує своє сили і засоби . Щодо третього будемо домовлятися з Прикордонною службою України стосовно охорони", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування