Посол ЄС закликав усіх учасників перегонів у Чернігові бути "у законі"

Субота, 25 липня 2015, 14:03

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський закликав усіх учасників виборчого процесу у Чернігові діяти в рамках законодавства і дотримуватися демократичних принципів.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це Томбінський заявив, коментуючи виборчий процес у Чернігові.

"Цілісність і авторитет парламенту як голоси демократії залежить від цілісності та легітимності кожного члена Верховної Ради. Тому я закликаю всіх, хто залучений у процес довиборів у Чернігові, хто їх організовує, кандидатів і їхні штаби, а також виборців діяти з повною відповідальністю і розумінням того , що демократія - це не гра", - підкреслив Томбінський.

Також він зазначив, що проведення виборів вимагає від кожної сторони повного дотримання закону, а також загального розуміння того, що конституційне право на голосування - це не право продати або купити голос.

"Ті, хто порушує правила демократичних виборів, повинен понести відповідальність за це, а державні структури повинні показати рішучість реагувати на такі звернення, оскільки це підриває довіру громадян", - сказав посол ЄС.

Він зазначив, що звіти БДІПЛ / ОБСЄ, оприлюднені після виборів в Україні в останні роки, "вказали на катастрофічні наслідки відсутності юридичної відповідальності тих, хто діяв поза законом і духу виборів". 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування