Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС поки не бачить порушень на довиборах у Чернігові

Неділя, 26 липня 2015, 10:33

У Чернігові, де на 205-му окрузі проходять довибори до Верховної Ради, станом на 10:00 грубих порушень громадського порядку не зафіксовано.

Про це йдеться у повідомленні облуправління МВС.

"На дільницях міліція забезпечує охорону громадського порядку в посиленому варіанті. Охорону громадського порядку біля виборчих дільниць здійснюють 249 правоохоронців, загалом у Чернігові в охороні громадського порядку задіяні 1 303 правоохоронця", - зазначили в МВС.

Міліція несе службу з охорони громадського порядку на дільницях поза межами приміщень для голосування, процес волевиявлення проходить спокійно.

За повідомленням міліції, усі 83 виборчі дільниці (в тому числі 11 спеціальних), відкрилися у Чернігові вчасно, о 8:00.

У свою чергу спостерігачі від ГМ "ОПОРА" зазначають: 11 з 80 комісій самовільно розпочали свої підготовчі засідання раніше 7:15 ранку.

"Закон "Про вибори народних депутатів України" встановлює, що підготовчі засідання ДВК мають розпочатися не раніше, ніж за 45 хвилин до початку голосування", - зазначають експерти. 

При цьому не всі комісії розпочали голосування вчасно: так, за даними ОПОРИ, 11 з 80 дільниць поспішили та відкрилися раніше 8 години ранку, що заборонено відповідно до ч. 1 статті 85 Закону.

Разом з тим активісти ОПОРИ не зафіксували інцидентів із зникненням печаток ДВК.

Окрім того спостерігачі заявили, що на дільниці №741027 (вул. Генерала Бєлова, 4) виборча комісія пішла на порушення законодавства та перервала процес голосування, щоб новий член комісії (заступник голови) зміг прийняти присягу. Це протиправним та суперечить закону "Про вибори народних депутатів України". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування