Путін дав добро флоту РФ "розширятися" у Середземне море

Неділя, 26 липня 2015, 17:58

Президент РФ Володимир Путін затвердив нову Морську доктрину РФ.

Про це 26 липня заявив президент РФ на нараді, де обговорювалася нова редакція Морської доктрини Російської Федерації, повідомляє сайт Кремля

"Доктрина підготовлена, затверджена. Це значуща подія і для майбутнього флоту, і для розвитку кораблебудування", - заявив Путін.

"Головна мета Морської доктрини - забезпечити цілісну, послідовну і ефективну морську політику Росії, спрямовану на захист державних інтересів", - додав він.

За словами Путіна, вперше в доктрину включені положення чисто соціального характеру - морська медицина, зміцнення здоров'я моряків, фахівців морської галузі.

Разом з тим віце-прем'єр Дмитро Рогозін зазначив, що причини прийняття нової доктрини полягають у зміні міжнародної політичної ситуації.

"Особливий акцент зроблено на атлантичному і арктичному напрямку. Атлантика обумовлена нашою увагою до розширення НАТО на Схід і створенням інфраструктури Альянсу поряд з нашими кордонами; друге - це возз'єднання Криму і Севастополя з РФ і завдання якнайшвидшої інтеграції Криму і Севастополя в економічне життя нашої країни. Третє - це відновлення присутності нашого флоту в Середземному морі", - заявив Рогозін.

Попередня доктрина була прийнята в 2001 році на перспективу до 2020 року. Її нова редакція розрахована на 20 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування