Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівництво ФСБ Росії отримало по $2,5 млн - ЗМІ

Понеділок, 27 липня 2015, 13:39

Директор ФСБ Росії Олександр Бортніков і ще більше десяти високопоставлених співробітників спецслужби отримали по $2,5 млн на оборудках з землею колишнього відомчого дитсадка.

Про це йдеться у розслідуванні "Новой газеты".

У матеріалі йдеться про ділянку 4,98 га, розташовану в селі Калчуга на Рубльово-Успенському шосе (Одинцовський район Підмосков'я). За радянських часів там знаходився оздоровчий табір для дітей співробітників КДБ, що отримав кодову назву "Об'єкт № 909", потім він перейшов у відання ФСБ.

На початку 2007 ділянка опинилася у користуванні дачного некомерційного партнерства "Калчуга 4", яке було створено на той момент високопоставленими співробітниками ФСБ Сергієм Дороніним і Сергієм Качушкіним, пише газета.

Незабаром після цього ділянку площею 4,98 га було поділено на 22 нові ділянки. "Новая" з посиланням на декілька не пов'язаних один з одним джерел, у тому числі з ФСБ, стверджує, що ці землі спеціальною постановою муніципалітету були передані керівникам ФСБ, у тому числі майбутньому главі відомства Олександру Бортникову.

Видання привело повний список нових власників землі, серед яких генерал ФСБ Михайло Білоусов, що згодом став замначальника управління внутрішньої політики адміністрації Путіна.

Менш ніж через рік ділянки продали.

Керівники ФСб збагатилися на маніпуляціях із землею. Для збільшення натисніть на зображення. Дані "Новой газеты" 

За даними декількох джерел газети, середня вартість сотки на той момент складала $100 тис.

Таким чином, співробітники ФСБ могли отримати кожен близько $2,5 млн в залежності від індивідуальних особливостей ділянок.

На початку липня ФСБ запропонувала обмежити доступ сторонніх осіб до баз нерухомості з Росреєстру. У відомстві це пояснили тим, що відомості використовуються "в злочинних" або "компрометуючих цілях".

РБК, Новая газета

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування