Сили АТО залишатимуться в Широкиному поки не почне діяти угода - штаб

Вівторок, 28 липня 2015, 13:49

Сили АТО залишатимуться в районі Широкиного поблизу Маріуполя до підписання і виконання угоди про створення буферної зони в цьому районі.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"З Широкиного українські військові не виходять, вони залишаються там. Ми очікуємо на підписання відповідної угоди про створення буферної зони. Вона буде означати відведення кожною із сторін важких озброєнь від лінії розмежування на 15 кілометрів. Це буде означати обопільне відведення, і якщо ворог не буде дотримуватися угоди, ми також своє великокаліберне озброєння відводити просто так і оголяти наш передній край не будемо", - сказав він.

За словами речника АТО, зважаючи на існуючу загрозу та з урахуванням моніторингу ситуації, а також інформації про наявність у бойовиків важкої техніки та артилерії, українське командування прийняло рішення про створення відповідного резерву негайного реагування у випадку активних наступальних дій з боку ворога.

"Підрозділи, які мають важке озброєння, знаходяться не дуже далеко. І за необхідності в ході швидкого маршу займуть ті позиції, які залишалися і залишаються за нами. Наголошую: угода ще не підписана, ми будемо наполягати, щоб вона була підписана і виконувалася обома сторонами", - зазначив Лисенко.

Також, за його словами, в цьому районі активно працюють ворожі снайпери і обстріл експертів ОБСЄ, в результаті якого поранення отримав спостерігач, також вів снайпер.

Речник АТО підкреслив, що відведення озброєння менше 100 міліметрів почнеться тільки після підписання і виконання угоди, оскільки озброєння більше 100 мм українська сторона вже відвела.

Крім того Лисенко підкреслив, що українські військові в будь-якому випадку залишаться:

"Вони будуть мати на озброєнні легку стрілецьку зброю і кулемети, великокаліберних озброєнь вони не матимуть", - сказав речник АТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування