"Чорний тюльпан" відновив пошук загиблих. Чиновники відмовчуються

Середа, 29 липня 2015, 18:41

Волонтери "Чорного тюльпану", які раніше призупинили пошук загиблих в АТО українських військових, знову приступили до роботи.

Про це повідомив керівник місії Ярослав Жилкін.

Раніше волонтери припинили пошук тіл у зв'язку з тим, що у них не залишилося на це грошей, а всі звернення до українських чиновників про допомогу були проігноровані.

"Стан справ на сьогодні місії "Чорний Тюльпан". Спробую коротко і по суті... До нас надійшла величезна кількість звернень від простих людей та громадських організацій з пропозицією надати допомогу, із закликом - "не залишайте роботу!" - написав Жилкін на своєму Facebook в середу ввечері.

"Отримавши допомогу, ми вирішили, що не в праві, припинити роботу, очікуючи вирішення питання або офіційної реакції (якої поки так і немає) держави. Тому без шуму і пилу відремонтували машини, провели ротацію і хлопці продовжують свою роботу", - додав він.

За словами керівника "Чорного тюльпана", зараз місія працює у Вуглегірську.

Жилкін зазначив, що завдяки пожертвам, гроші на пошук загиблих поки є.

"Поки працюємо, наскільки вистачить ресурсів та сил (якщо звичайно наших волонтерів не приберуть з проекту). Проблеми, підняті нами - не вирішуються", - сказав він.

"Поки з приватної ініціативи проводжу зустрічі та консультації з людьми, які можуть змінити ситуацію...", - повідомив Жилкін.

Як відомо, протягом року "Чорний тюльпан" вивіз з окупованих територій більше 600 тіл загиблих. Ці роботи були проведені повністю за рахунок волонтерів і пожертвувань. Держава в 2014-2015 роках на пошук та опізнання солдат грошей не виділяла.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування