Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд над Кернесом перенесли на 28 липня. Під будівлею - пікет клоунів

П'ятниця, 3 липня 2015, 11:57

Мер Харкова Геннадій Кернес наполягає, що справу, порушену через його причетність до викрадення і побиття активістів Євромайдану, сфальсифіковано.

Про це він заявив під час судового засідання в п'ятницю в Полтаві, повідомляє Громадське Харків у своєму Твіттері.

Невдовзі після початку суддя оголосив нараду, після чого засідання воно було перенесене на 28 липня.

Згідно з повідомленнями, на суд крім Кернеса також з'явився колишній губернатор Харківської області і нинішній депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін і нардеп Валерій Писаренко. Також у залі присутні двоє охоронців Кернеса, які проходять обвинуваченими у справі.

Одна з адвокатів мера зажадала перенести слухання, оскільки не встигла ознайомитися зі справою. У відповідь на це суддя заявив, що у неї буде така можливість у перерві.

Інший адвокат додав, що у 12 томі кримінальної знаходиться матеріал, сфальсифікований міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Видання повідомляє, що суд відхилив всі клопотання захисту. У свою чергу Кернес заявив, що, якщо адвокату не дозволять ознайомитися з матеріалами, він перестане ходити в суд.

В цей час під будівлею суду проходить флешмоб людей, переодягнених у клоунів в образах Кернеса і Добкіна.

Також свій пікет проводять активісти, що не потрапили в зал суду. Зокрема, організація "Громадська варта Харкова" влаштувала під будівлею дискотеку, через яку "в залі суду практично нічого не чути".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування