Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матвієнко: Через санкції в сенаторах залишилося лише кілька мільйонерів

Понеділок, 6 липня 2015, 13:46

Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко стверджує, що в Росії залишилося всього декілька сенаторів-мільйонерів.

В інтерв'ю "Комсомольській правді" вона назвала "міфом із минулого" думку, що в Раді Федерації багато олігархів.

"У нас залишилося буквально "раз-два и обчелся" – усього декілька сенаторів, яких можна вважати доларовими мільйонерами", - заявила Матвієнко.

"Усі ті, хто не хотів бути під обмеженнями, такими як заборона на закордонні рахунки, заборона володіння офшорними компаніями і так далі, самі добровільно покинули Раду Федерації", - пояснила вона.

За словами Матвієнко, це "сприяло очищенню органів влади від людей, які приходять не працювати, а за імунітетом".

"До тих, хто з так званих мільйонерів залишився, у мене претензій немає. Так, їх засилля бути не повинно. Але це люди самодостатні, успішні, і вони теж корисні у владі", - заявила голова Ради Федерації РФ.

На її думку, наявність таких людей у владі не повинна дратувати людей.

"Якщо людина заробила чесно великі гроші, акуратно сплачує податки, займається соціально корисними справами, то такими людьми треба пишатися, а не принижувати їх. Наша національна риса – трошки заздрити", - вважає Матвієнко.

"Ці люди мають величезний досвід роботи, займаються доброчинністю. Не буду називати імена, але ці сенатори, наприклад, будують центри реабілітації для дітей-інвалідів у своїх регіонах, реалізують інші соціальні проекти. Що ж тут поганого? Це тільки піднімає авторитет верхньої палати (Федеральних зборів РФ)", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування