Сакварелідзе розповів, за що прокуратура вимагала рекордний хабар

Понеділок, 6 липня 2015, 15:27

Прокуратура Київської області вимагала хабар в розмірі понад 3 млн грн від підприємця, який займається видобутком піску.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, під керівництвом якого були затримані підозрювані працівники Київської прокуратури і ГПУ.

"Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинення його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну угоду і, повіривши нам, передав деталі справи", – повідомив він.

За словами Сакварелідзе, перевірка виявила, що "київські прокурори діяли не самі по собі, а під керівництвом "великого начальника" з стін Генпрокуратури, який вважав себе недоторканним".

Заступник генпрокурора додав, що вимагатиме для затриманих найвищу міру запобіжного заходу. За його словами, їм загрожує "безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна".

ВЫСКОИЙ ЧИН В ГПУ НЕ ЗАЩИЩАЕТ ОТ ОТВЕТСВЕННОСТИ ЗА ВЗЯТОЧНИЧЕСТВО: НЕПРИКОСНОВЕННЫХ НЕТ!!! При получении взятки более 3...

Posted by Davit Sakvarelidze on Monday, July 6, 2015

Як відомо, у неділю Генпрокуратура і СБУ затримали заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні великого хабара.

Під час обшуку у них були знайдені величезні суми грошей, незареєстрована зброя і діаманти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News